Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Палачинки без прясно мляко и яйца

Също толкова вкусни

5’ Подготовка
25’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 125 г обикновено брашно
  • заместител на яйца, еквивалентен на 1 цяло яйце, смесено с 2 супени лъжици вода
  • 250 мл конопено или кокосово мляко
  • олио за пържене

Начин на приготвяне:

  1. Сложете брашното в купа и направете кладенче в центъра. Изсипете яйчния заместител и една четвърт от млякото.
  2. Използвайте миксер, за да смесите добре съставките, след което прибавете още четвърт от млякото. След като се уверите, че бучките са изчезнали, сипете и останалото мляко.
  3. Оставете течното тесто да почине за 20 минути. Разбъркайте отново преди за започнете да правите палачинките.
  4. Загрейте в малък тиган с незалепващо покритие капка олио. Когато е гореща, изсипете малко количество от сместа в тигана и завъртете, за да покриете дъното. Палачинките трябва да са тънки.
  5. Изпържете ги за няколко минути до златисто кафяво, след което обърнете и направете същото от другата страна. Повторете, докато сместа свърши, като я разбърквате между палачинките. Добавяйте и по още малко олио, ако е необходимо.
  6. Сервирайте палачинките с любимото ви сладко, шоколад или сирене.

Дайте оценка:

Тагове: олио ядково мляко брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче