Необходими продукти:
- 125 г обикновено брашно
- заместител на яйца, еквивалентен на 1 цяло яйце, смесено с 2 супени лъжици вода
- 250 мл конопено или кокосово мляко
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
- Сложете брашното в купа и направете кладенче в центъра. Изсипете яйчния заместител и една четвърт от млякото.
- Използвайте миксер, за да смесите добре съставките, след което прибавете още четвърт от млякото. След като се уверите, че бучките са изчезнали, сипете и останалото мляко.
- Оставете течното тесто да почине за 20 минути. Разбъркайте отново преди за започнете да правите палачинките.
- Загрейте в малък тиган с незалепващо покритие капка олио. Когато е гореща, изсипете малко количество от сместа в тигана и завъртете, за да покриете дъното. Палачинките трябва да са тънки.
- Изпържете ги за няколко минути до златисто кафяво, след което обърнете и направете същото от другата страна. Повторете, докато сместа свърши, като я разбърквате между палачинките. Добавяйте и по още малко олио, ако е необходимо.
- Сервирайте палачинките с любимото ви сладко, шоколад или сирене.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО