1 щипка сол
1 щипка захар
За соса:
200 г смляно телешко месо
100 г смляно свинско месо
50-100 г бекон
1/2 глава червен лук
2 скилидки пасиран чесън
1 морков
250 г белени домати от консерва
50 мл червено вино
зехтин
черен пипер
сол на вкус
1 с.л.риган
Накисваме ориза за два часа в 500 мл вода. Пасираме го в блендер с 150 мл вода (не от накисването). Слагаме сол и захар. Трябва да се получи гладка бяла смес. Печем палачинките на сач или тиган.
Приготвяме соса, като слагаме нарязания бекон в тиган и запържваме. Добавяме лука, чесъна, настъргания морков и смляната кайма. След като се задушат, слагаме виното и доматите. Овкусяваме соса и намаляваме котлона - трябва да остане на половина. Готовите палачинки навиваме със сос и сервираме.
ИЗБРАНО