Солени крекери с дъх на масло, които наистина чудесно подхождат с хубаво червено вино и добра компания. Вкусни са и съвсем прясно опечени, и няколко дена след това. Продукти: 150 гр оризово брашно 50 гр смлени бланширани фъстъци ¼ ч.л. сода ¼ ч.л. сол 1 пълна с.л. меко масло 1 с.л. зехтин 1 ч.л. риган 30 гр сирене 1 жълтък ½ ч.ч. вода
Приготвяне:
В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват добре. След това се добавят маслото и зехтинът. С ръце се претрива така, че да се разнесе равномерно. Сместта трябва да стане на маслени трохи.
В този момент се добавя натрошеното сирене и жълтъкът. Размесва се старателно с ръце. Постепенно се слага малко водичка. Когато я поеме, може да се добави още малко, ако все още тестото е твърде ронливо.
Меси се известно време, за да омекне от топлината на ръцете и да стане гладко и по-гъвкаво. Разточва се на лист от 3-4 мм. Изрязват се формички по желание или просто се нарязва на квадрати с нож за пица. Надупча се с вилица или с малка формичка му се вдълбават отпечатъци, за да диша по-добре тестото. Пекат се на 180* С до порозовяване, около 10-15 мин.
Солени крекери с дъх на масло, които наистина чудесно подхождат с хубаво червено вино и добра компания. Вкусни са и съвсем прясно опечени, и няколко дена след това. Продукти: 150 гр оризово брашно 50 гр смлени бланширани фъстъци ¼ ч.л. сода ¼ ч.л. сол 1 пълна с.л. меко масло 1 с.л. зехтин 1 ч.л. риган 30 гр сирене 1 жълтък ½ ч.ч. вода
Приготвяне:
В купа се смесват всички сухи съставки и се разбъркват добре. След това се добавят маслото и зехтинът. С ръце се претрива така, че да се разнесе равномерно. Сместта трябва да стане на маслени трохи.
В този момент се добавя натрошеното сирене и жълтъкът. Размесва се старателно с ръце. Постепенно се слага малко водичка. Когато я поеме, може да се добави още малко, ако все още тестото е твърде ронливо.
Меси се известно време, за да омекне от топлината на ръцете и да стане гладко и по-гъвкаво. Разточва се на лист от 3-4 мм. Изрязват се формички по желание или просто се нарязва на квадрати с нож за пица. Надупча се с вилица или с малка формичка му се вдълбават отпечатъци, за да диша по-добре тестото. Пекат се на 180* С до порозовяване, около 10-15 мин.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност