Необходими продукти:
- 1 ч. л. зехтин
- 3 домата, разполовени
- 4 големи яйца
- 1 с.л. наситнен магданоз
- 1 с.л. нарязан босилек
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в малък тиган с незалепващо покритие, след което запечете доматите с разреза надолу, докато започнат да омекват и да придобиват приятен загар.
- През това време разбийте яйцата с босилека и магданоза и обилно количество прясно смлян черен пипер в малка купа.
- Извадете доматите от тигана и ги сложете в две чинии за сервиране.
- Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да може да се сготви равномерно. Спрете да разбърквате, когато яйцата са почти готови, за да стегне омлетът.
- Разрежете на четири и сервирайте в чиниите с доматите.
ИЗБРАНО