Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Омлет с пресен босилек и домати

За богата на протеини закуска

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 ч. л. зехтин
  • 3 домата, разполовени
  • 4 големи яйца
  • 1 с.л. наситнен магданоз
  • 1 с.л. нарязан босилек

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в малък тиган с незалепващо покритие, след което запечете доматите с разреза надолу, докато започнат да омекват и да придобиват приятен загар.
  2. През това време разбийте яйцата с босилека и магданоза и обилно количество прясно смлян черен пипер в малка купа.
  3. Извадете доматите от тигана и ги сложете в две чинии за сервиране.
  4. Изсипете яйчената смес в тигана и разбъркайте внимателно с дървена лъжица, за да може да се сготви равномерно. Спрете да разбърквате, когато яйцата са почти готови, за да стегне омлетът.
  5. Разрежете на четири и сервирайте в чиниите с доматите.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин домати магданоз яйца босилек

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче