Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

500 гр. патладжани,
200 гр. тиквички,
200 гр. картофи,
1 скилидка чесън,
4 с.л. зехтин,
400 гр. домати,
1 пакет топено сирене за тост,
50 гр. масло

Oбелете патладжаните. Нарежете ги на дълги парчета с дебелина 1 см. Сложете ги в решетъчен съд, като по малко ги поръсвате с едра сол. Оставете ги да се изцеждат около 1/2 час. Измийте ги обилно, за да махнете солта и подсушете върху кърпа.

Изпържете ги до зачервяване, посолете и сложете в съд с чесън и зехтин.

Нарежете доматите, сложете ги на огъня да врат, докато водата изври. Смачкайте ги, посолете на вкус, прибавете и пипер.

В съда, в който ще печете ястието, сложете 1 ред от доматената смес, след това пържените патладжани, нарязаните на колелца тиквички и картофи и сложете топено сирене и така до запълване на съда.

Печете до зачервяване. Това ястие е вкусно за консумация както топло, така и студено.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън картофи тиквички патладжан топено сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче