250 г готово бутер тесто (Бела),
3 кисели ябълки,
50 мл силно кафе,
2 с.л. коняк,
щипка индийско орехче,
1/2 ч.л.канела, 2-3 карамфилчета, счукани,
4-5 с.л. кафява захар,
1 с.л. брашно,
1-2 с.л. разтопено масло, яйце за намазване
Tестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва.
Ябълките се режат на тънки резенчета и се слагат в купа.
Добавят се всички други съставки - кафе, коняк, подправки, захар и брашно.
Обърква се много добре и се изсипва върху тестото.
Поръсва се с разтопеното масло.
От остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка. Притиска се отстрани.
Маже се с разбито яйце.
Пече се 40 минути на 190С с вентилатор.
Сервира се ГОРЕЩО.
Ако е необходимо се подгрява на микровълновата.
250 г готово бутер тесто (Бела),
3 кисели ябълки,
50 мл силно кафе,
2 с.л. коняк,
щипка индийско орехче,
1/2 ч.л.канела, 2-3 карамфилчета, счукани,
4-5 с.л. кафява захар,
1 с.л. брашно,
1-2 с.л. разтопено масло, яйце за намазване
Tестото се разстила върху тавичката и се оформя борд като излишното тесто се изрязва.
Ябълките се режат на тънки резенчета и се слагат в купа.
Добавят се всички други съставки - кафе, коняк, подправки, захар и брашно.
Обърква се много добре и се изсипва върху тестото.
Поръсва се с разтопеното масло.
От остатъците от тестото се режат лентички и се оформя решетка. Притиска се отстрани.
Маже се с разбито яйце.
Пече се 40 минути на 190С с вентилатор.
Сервира се ГОРЕЩО.
Ако е необходимо се подгрява на микровълновата.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност