Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мусака от патладжани и домати

Леко ястие от района на Сливен

30’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 750 г кромид лук
  • 750 г патладжани
  • 750 г пресни домати
  • 150 мл олио
  • 60 г брашно
  • ½ връзка магданоз
  • Сол на вкус
  • кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Нарязаният на ситно лук се задушава в част от мазнината с малко вода.
  2. Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят настрани за 20 мин., за да излезе горчивият им сок. Когато това стане, измиват се, овалват се в брашното и се запържват леко.
  3. Доматите се обелват и се нарязват на шайби.
  4. В тавата се нареждат на последователни слоеве лука, патладжаните и доматите, като се поръсват с наразания магданоз. Завършва се с ред от патладжаните.
  5. Мусаката се залива с останалата мазнина и се пече на средно силна фурна до готовност.
  6. Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича, докато се разтопи.

 

 

Дайте оценка:

Тагове: сол олио лук домати пресен магданоз патладжан брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче