Необходими продукти:
- 750 г кромид лук
- 750 г патладжани
- 750 г пресни домати
- 150 мл олио
- 60 г брашно
- ½ връзка магданоз
- Сол на вкус
- кашкавал за поръсване
Начин на приготвяне:
- Нарязаният на ситно лук се задушава в част от мазнината с малко вода.
- Патладжаните се режат на филийки, посоляват се и се оставят настрани за 20 мин., за да излезе горчивият им сок. Когато това стане, измиват се, овалват се в брашното и се запържват леко.
- Доматите се обелват и се нарязват на шайби.
- В тавата се нареждат на последователни слоеве лука, патладжаните и доматите, като се поръсват с наразания магданоз. Завършва се с ред от патладжаните.
- Мусаката се залива с останалата мазнина и се пече на средно силна фурна до готовност.
- Накрая се поръсва с настърган кашкавал и се запича, докато се разтопи.
ИЗБРАНО