За баничките се използват продукти, които лесно се намират във всеки хранителен магазин. Корите се завиват на отделни парчета, което спестява процедурата с разрязването. Ще се харесат на малки и големи и са подходящи за закуска, обяд или вечеря, както и за случаите, в които човек иска просто да хапне нещо набързо.
Необходими продукти:
- 1 пакет домашни точени кори за баница
- 150 г настъргани домати, заедно със сока
- 2 стръка пресен лук, наситнен
- 100 г царевица от консерва, изцедена от сока
- 125 г краве масло
- 1 с.л. див лук, сушен
- 300 г пушен бекон, нарязан на тънки ленти
- Майонеза
- Табаско
- 150 г топени сиренца, накъсани на малки парченца
- 4 плочки чедър за сандвичи, накъсани на парченца
- Зехтин
Начин на приготвяне:
- В купа се смесват доматите, пресният лук и царевицата. Овкусяват се със сол и черен пипер, малко зехтин и се оставят настрана.
- На най-слабата степен на котлона се разтопява кравето масло, поръсено с див лук.
- Корите се вадят от пакета и се срязват през средата.
- Взимат се три пласта и се започва с реденето на продуктите.
- Първо се слага от маслото, после парчето бекон, което се намазва с майонеза и се поръсва с няколко капки табаско.
- Отгоре се добавя 1 с.л. от доматения сос с царевица. Подреждат се парченцата от чедъра и топеното сирене.
- Продецудата се повтаря до изчепрване на продуктите или до заемане на мястото в избраната тава.
- Оформят се баничките като корите се завиват в продълговата форма и се подгъват в двата края. Подреждат се в тавата за печене, намазана със зехтин или масло.
- Ако са останали излишни кори, те се редят най-отгоре, поливат се с още от кравето масло и останалата плънка.
- Ястието се пече до получаване на приятна коричка.