Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Много вкусни банички с бекон и топени сиренца

Стават хрупкави и сочни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

За баничките се използват продукти, които лесно се намират във всеки хранителен магазин. Корите се завиват на отделни парчета, което спестява процедурата с разрязването. Ще се харесат на малки и големи и са подходящи за закуска, обяд или вечеря, както и за случаите, в които човек иска просто да хапне нещо набързо.

Необходими продукти:

  • 1 пакет домашни точени кори за баница
  • 150 г настъргани домати, заедно със сока
  • 2 стръка пресен лук, наситнен
  • 100 г царевица от консерва, изцедена от сока
  • 125 г краве масло
  • 1 с.л. див лук, сушен
  • 300 г пушен бекон, нарязан на тънки ленти
  • Майонеза
  • Табаско
  • 150 г топени сиренца, накъсани на малки парченца
  • 4 плочки чедър за сандвичи, накъсани на парченца
  • Зехтин

Снимка: Юлиян Илиев

Начин на приготвяне:

  1. В купа се смесват доматите, пресният лук и царевицата. Овкусяват се със сол и черен пипер, малко зехтин и се оставят настрана.

    Снимка: Юлиян Илиев

  2. На най-слабата степен на котлона се разтопява кравето масло, поръсено с див лук.

    Снимка: Юлиян Илиев

  3. Корите се вадят от пакета и се срязват през средата.
  4. Взимат се три пласта и се започва с реденето на продуктите.
  5. Първо се слага от маслото, после парчето бекон, което се намазва с майонеза и се поръсва с няколко капки табаско.
  6. Отгоре се добавя 1 с.л. от доматения сос с царевица. Подреждат се парченцата от чедъра и топеното сирене.

    Снимка: Юлиян Илиев

  7. Продецудата се повтаря до изчепрване на продуктите или до заемане на мястото в избраната тава.
  8. Оформят се баничките като корите се завиват в продълговата форма и се подгъват в двата края. Подреждат се в тавата за печене, намазана със зехтин или масло.

    Снимка: Юлиян Илиев

  9. Ако са останали излишни кори, те се редят най-отгоре, поливат се с още от кравето масло и останалата плънка.

    Снимка: Юлиян Илиев

  10. Ястието се пече до получаване на приятна коричка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче