Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Много лесно: Хрупкави печени картофи

Не сте опитвали такива

10’ Подготовка
75’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 супени лъжици олио
  • 1½ кг картофи, нарязани на четвъртинки, като запазите обелките
  • 50 г масло
  • ½ връзка лимонова мащерка
  • 6 скилидки чесън, леко смачкани
  • 1 супена лъжица морска сол

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 220C/200C с вентилатор.
  2. Добавете олиото в голяма тава за печене, подходяща за котлон, и я поставете във фурната, за да се загрее олиото.
  3. Кипнете голяма тенджера със солена вода, добавете картофите и обелките (за да придадат допълнителен аромат) и варете 8-10 минути. Отцедете картофите и изхвърлете обелките.
  4. Оставете ги да изстинат за 15 минути, след което върнете картофите в тенджерата, сложете капака и леко разклатете.
  5. Извадете тавата от фурната и я поставете директно върху котлона на среден огън. Добавете маслото към горещото олио и, използвайки щипки, добавете картофите в тавата един по един, като внимателно ги обръщате в мазнината и оставяте малко пространство между тях.
  6. Намалете фурната до 200C/180C с вентилатор. Наредете лимоновата мащерка сред картофите, заедно с чесъна.
  7. Поръсете с морската сол и върнете във фурната да се пекат 1 час, като ги обръщате от време на време, докато станат златисти и хрупкави.
ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: краве масло чесън морска сол мащерка олио картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче