За 8 порции
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
Щипка сол
4 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. захар
1-2 ванилии
Лимонова кора
Плодов сос
Плодовете са по избор
4-5 кайсии
5-6 сини сливи
2-3 с.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
Щипка канела
Оризът се слага да ври на не много силен огън с водата и щипка сол.
Когато е почти готов се добавя млякото и захарта.
Лимоновата кора се бели като ябълка и се слага цяла в млякото.
Намалява се и често се разбърква.
Вари се около 15 минути или до сгъстяване.Не трябва да е много гъсто защото след изстиването се сгъстява допълнително.
Преди да се дръпне от огъня се добавя ванилията.
Лимоновата кора се изважда.
Веднага се разсипва в предварително приготвените купички.
Кайсиите и сливите се разполовяват, посипват се със захар и се слагат на слаб огън.
Готвят се докато пуснат сок, прибавят се лимоновия сок и канелата и много внимателно се разбърква. Плодовете трябва да останат цели , само малко да омекнат.
При сервиране оризът се гарнира с плодовата смес.
За 8 порции
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
Щипка сол
4 ч.ч. прясно мляко
½ ч.ч. захар
1-2 ванилии
Лимонова кора
Плодов сос
Плодовете са по избор
4-5 кайсии
5-6 сини сливи
2-3 с.л. захар
1 ч.л. лимонов сок
Щипка канела
Оризът се слага да ври на не много силен огън с водата и щипка сол.
Когато е почти готов се добавя млякото и захарта.
Лимоновата кора се бели като ябълка и се слага цяла в млякото.
Намалява се и често се разбърква.
Вари се около 15 минути или до сгъстяване.Не трябва да е много гъсто защото след изстиването се сгъстява допълнително.
Преди да се дръпне от огъня се добавя ванилията.
Лимоновата кора се изважда.
Веднага се разсипва в предварително приготвените купички.
Кайсиите и сливите се разполовяват, посипват се със захар и се слагат на слаб огън.
Готвят се докато пуснат сок, прибавят се лимоновия сок и канелата и много внимателно се разбърква. Плодовете трябва да останат цели , само малко да омекнат.
При сервиране оризът се гарнира с плодовата смес.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност