1 шепа пресни горски ягоди
2 шепи пресни обескостени череши
5 с.л. сладко от боровинки
пудра захар
За крема:
50 гр захар
2 с.л. царевично нишесте
3 жълтъка
125 мл прясно мляко
10 гр ванилена захар
80 мл пълномаслена сметана
Разрежете бутер тестото на 12 правоъгълника. В голяма плитка тава, покрита с хартия за печене, ги подредете на разстояние едно от друго. Поръсете с пудра захар и печете на 200 градуса до златисто. След първите 5 минути от печенето извадете и поръсете отново с пудра захар. Допечете и след това извадете да се охладят върху решетка.
Пригответе крема като разбиете жълтъците със захарта, нишестето и ваниловата захар до еднородност и на порции добавете млякото. Варете на слаб огън при постоянно бъркане до сгъстяване. Преместете в чист съд и оставете да изстине. Разбийте сметаната на твърда пяна. Смесете охладения крем и сметаната и разбъркайте до гладкост. Прехвърлете в пош.
Разрежете вече охладените кори от бутер тесто хоризонтално на две, за да станат по-тънки и удобни за работа. Подредете 8 от тях върху поднос може да ги залепите с малко крем, за да не се плъзгат) и шприцовайте крем отгоре. Наредете черешите и поставете втори слой бутер тесто. Шприцовайте крем и полейте със сладко от боровинки. Сложете и последния блат от тестото и покрийте с розички от крем. Поръсете с горските ягоди най-отгоре. По желание поръсете с пудра захар и украсете с прясна мента.