Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мексиканска супа с черен боб и авокадо

Изключително засищаща и пълна с полезни съставки

10’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1-1½ чаена лъжичка семена от кимион
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • 2 ч.л. смлян кориандър
  • 4 х 400гр консерви черен боб
  • 400 г консерва нарязани домати
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 супена лъжица зеленчуков бульон на прах
  • 3 големи скилидки чесън, настъргани на ситно
  • 2 броя малко авокадо, нарязано на парченца

Начин на приготвяне:

  1. Запържете семената кимион за кратко в голяма тенджера на средно силен огън.
  2. Сложете с лъжицата червен пипер и кориандъра, след това добавете 2½ кутии боб заедно с течността им, доматите, доматеното пюре, бульона, чесъна и 500 мл вода. Покрийте и оставете да къкри за 15 минути.
  3. Разбийте сварения боб с помощта на ръчен пасатор, докато стане напълно гладък, след това сложете останалия боб и го върнете да заври.
  4. Сервирайте в купички и поднесете с нарязаното авокадо отгоре и малко допълнително кориандър.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър домати пушен червен пипер боб авокадо кимион

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче