около 1 кг брашно
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2-3 с.л. мед
половин ч.л. канела
половин ч.ч. олио
около 1 ч.л. сода
Пресейте брашното в тава и направете кладенче по средата. Добавете всички останали съставки и замесете тесто. Премесете тестото няколко пъти. След това разточете тестото и оформете меденки в различни форми. Разточеното тесто не бива да е твърде тънко.
Печете меденките във фурна на около 200 градуса за 10 минути или до зачервяването им. След това по желание ги потопете в разтопен шоколад.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО