Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Меденки с дъх на Коледа

От
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

около 1 кг брашно
3 яйца
1 и 1/2 ч.ч. захар
2-3 с.л. мед
половин ч.л. канела
половин ч.ч. олио
около 1 ч.л. сода


Пресейте брашното в тава и направете кладенче по средата. Добавете всички останали съставки и замесете тесто. Премесете тестото няколко пъти. След това разточете тестото и оформете меденки в различни форми. Разточеното тесто не бива да е твърде тънко.

Печете меденките във фурна на около 200 градуса за 10 минути или до зачервяването им. След това по желание ги потопете в разтопен шоколад.

ИЗБРАНО

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар бяло брашно сода канела мед

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче