4 яйца
2 нектарини
180 г захар
250 г брашно
130 мл прясно мляко
1 бакпулвер
Оставяме си предварително на стайна температура яйцата, прясното мляко и маслото. Маслото трябва да е размекнато, а не твърдо. В дълбока купа си разбиваме яйцата продължително с миксер. Разбиваме захарта с мекото масло с миксер много добре. Смесваме двете смеси - тази със захарта и маслото и яйчената. Добавяме прясното мляко и пак разбиваме. Получава се много приятна на цвят и аромат смес.
Пресяваме брашното и прибавяме бакпулвера към него. Постепенно прибавяме брашното и разбъркваме само с лъжица. Всичко смесваме. Намазняваме си формите за мъфини с масло и посипваме леко с брашно. Разпределяме си сместа за мъфините равномерно в 12 броя.
Почистваме нектарните от кората, махаме костилката. Разполовяваме ги на две. Нарязваме двете нектарини на много тънки филии. Редим парчетата от нектарните върху мъфините плътно една до друга. Печем мъфините на 180 в много леко загрята предварително фурна. Включваме я малко преди да сме готови с направата на кашата. Изпичаме мъфините. Като изстинат леко, ги вадим и редим в подходящ съд. Хапваме ги кафе.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО