Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лятна пица със салам, тиквички и домати

Хем е пица, хем - салата

20’ Подготовка
30’ Време за готвене
8 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 5 супени лъжици зехтин
  • Готово тесто за пици (със стайна температура)
  • 400 гр. рикота (може и извара)
  • Сол
  • Черен пипер
  • Половина щафета сух колбас (по възможност - италиански)
  • Реклама след 7-ми параграф
  • 1 средна глава лук
  • 2 с.л. винен оцет
  • 2 бр. тиквички (средноголеми)
  • 3-4 малки домати, разрязани наполовина
  • 5-6 листа босилек

Начин на приготвяне:

  1. Пуснете фурната да се загрява на 220°C. Намажете една средноголяма тава с малко зехтин. Внимателно разстелете тестото в нея, а след това поръсете със зехтин и размажете мазнината по цялата му повърхност. Печете тестото докато то добие златист цвят (около 20 мин.).
  2. В купа смесете рикотата (или изварата), 1 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер. Ако сместа ви се стори прекалено суха, добавете още зехтин.
  3. Получената смес разпределете върху тестото в тавата като оставите малко разстояние в краищата. Нарежете салама на тънки шайби и покрийте пицата с тях. Оставете пицата да се запича в този вид за около 15 мин. или докато сиренето започне да добива златист отенък, а резенчетата салам леко да се завиват нагоре.
  4. В малка купа смесете нарязания на тънки шайби лук, 2 с.л. зехтин, малко сол и черен пипер. Добавете тиквичките, нарязани на ленти (за целта е най-добре да използвате белачка за картофи), доматите и босилека. Разбъркайте сместа с ръце и я наредете върху пицата.

Emile Henry Керамична плоча за пица

Устойчива на температури: - 20º С до + 450º С

И ето, че тя е готова. Няма нужда да я връщате обратно във фурната. Разрежете я на парчета и сервирайте.

Дайте оценка:

Тагове: сол черен пипер лук домати тиквички

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче