За топинга:
200 мл. червено вино,
100 мл. мед,
2-3 супени лъжици захар,
1 пръчка канела;
За крема:
300 грама маскарпоне,
3 супени лъжици пудра захар,
2-3 супени лъжици гъсто кисело мляко,
150 мл. разбита сладкарска сметана сметана
В малка тенджерка смесваме 200 мл. червено вино, 100 мл. мед и няколко супени лъжици захар. Слагаме на котлона да заврят. Прибавяме и една пръчка канела. Така получената смес ври на бавен огън, докато се сгъсти. Охлажда се и се съхранява в хладилник. Разбиваме леко 300 грама маскарпоне с няколко супени лъжици пудра захар. Прибавяме 2-3 супени лъжици цедено кисело мляко. Към получената смес добавяме и 150 мл. разбита сладкарска сметана. Разпределяме крема в чашки и охлаждаме в хладилник. Преди сервиране поливаме крема с топинга от вино.
За топинга:
200 мл. червено вино,
100 мл. мед,
2-3 супени лъжици захар,
1 пръчка канела;
За крема:
300 грама маскарпоне,
3 супени лъжици пудра захар,
2-3 супени лъжици гъсто кисело мляко,
150 мл. разбита сладкарска сметана сметана
В малка тенджерка смесваме 200 мл. червено вино, 100 мл. мед и няколко супени лъжици захар. Слагаме на котлона да заврят. Прибавяме и една пръчка канела. Така получената смес ври на бавен огън, докато се сгъсти. Охлажда се и се съхранява в хладилник. Разбиваме леко 300 грама маскарпоне с няколко супени лъжици пудра захар. Прибавяме 2-3 супени лъжици цедено кисело мляко. Към получената смес добавяме и 150 мл. разбита сладкарска сметана. Разпределяме крема в чашки и охлаждаме в хладилник. Преди сервиране поливаме крема с топинга от вино.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност