Необходими продукти:
- 2 супени лъжици сусамово олио
- 6 пилешки бутчета без кожа и кости, нарязани на парчета
- 2 големи скилидки чесън, счукани
- 1 парче джинджифил с размер на палец, настърган
- 50 г течен мед
- 30 мл светъл соев сос
- 1 супена лъжица оризов оцет
- 1 супена лъжица сусамово семе, за поръсване
- 4 зелени стръка лук, нарязани, за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Добавете пилето и запържете за 7 минути или до златисто.
- Добавете чесъна и джинджифила и отново запържете за 2 минути.
- Прибавете меда, соевия сос, оцета и 100 мл вода. Оставете да заври и гответе 2-5 минути на среден огън, докато пилето стане лепкаво и покрито с гъст сос.
- Разпръснете отгоре пресния лук и сусама, след което сервирайте с гарнитура от варен ориз и задушени зеленчуци.
ИЗБРАНО