Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесно лепкаво пиле по японски

Поднесете го с варен ориз и задушени зеленчуци

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици сусамово олио
  • 6 пилешки бутчета без кожа и кости, нарязани на парчета
  • 2 големи скилидки чесън, счукани
  • 1 парче джинджифил с размер на палец, настърган
  • 50 г течен мед
  • 30 мл светъл соев сос
  • 1 супена лъжица оризов оцет
  • 1 супена лъжица сусамово семе, за поръсване
  • 4 зелени стръка лук, нарязани, за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Добавете пилето и запържете за 7 минути или до златисто.
  2. Добавете чесъна и джинджифила и отново запържете за 2 минути.
  3. Прибавете меда, соевия сос, оцета и 100 мл вода. Оставете да заври и гответе 2-5 минути на среден огън, докато пилето стане лепкаво и покрито с гъст сос.
  4. Разпръснете отгоре пресния лук и сусама, след което сервирайте с гарнитура от варен ориз и задушени зеленчуци.

Дайте оценка:

Тагове: чесън пилешко мед джинджифил сусам соев сос зелен лук оризов оцет сусамово олио

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче