Необходими продукти:
- 2 яйца (задължително на стайна температура, не от хладилник)
- 60 г обикновени бисквити с какао
- 120 г пудра захар
- 2 с.л. кристална захар
Начин на приготвяне:
- Бисквитите се смилат на прах в блендер и се пресяват. Към тях се добавя пресятата пудра захар и се разбъркват.
- Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно към тях се добавя кристалната захар.
- Сухите съставки се добавят към белтъците и се бърка леко с шпатула за кратко, за да не се втечни сместа.
- Готовата смес се сипва в шприц или в найлонова торбичка, чието връхче се реже и така то играе ролята на шприц.
- Макароните се шприцоват върху силиконова подложка, поставена в тава. Ако нямате такава, използвайте лист хартия за печене и за да ви е по-лесно, начертайте си еднакви кръгчета с диаметър около 3 см на разстояние едно от друго.
- Ударете тавата 2-3 пъти в масата леко. Оставете за 45 мин. да засъхнат и печете на 150 градуса в предварително загрята фурна 13 мин. По средата на печено можете да отворите фурната за няколко секунди.
- Оставете да се охладят и слепете с течен шоколад.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО