Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесни френски макарони

Разкош по френски

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
1’ Подготовка
13’ Време за готвене
0 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 яйца (задължително на стайна температура, не от хладилник)
  • 60 г обикновени бисквити с какао
  • 120 г пудра захар
  • 2 с.л. кристална захар

Начин на приготвяне:

  1. Бисквитите се смилат на прах в блендер и се пресяват. Към тях се добавя пресятата пудра захар и се разбъркват.
  2. Белтъците се отделят от жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг, като постепенно към тях се добавя кристалната захар.
  3. Сухите съставки се добавят към белтъците и се бърка леко с шпатула за кратко, за да не се втечни сместа.
  4. Готовата смес се сипва в шприц или в найлонова торбичка, чието връхче се реже и така то играе ролята на шприц.
  5. Макароните се шприцоват върху силиконова подложка, поставена в тава. Ако нямате такава, използвайте лист хартия за печене и за да ви е по-лесно, начертайте си еднакви кръгчета с диаметър около 3 см на разстояние едно от друго.
  6. Ударете тавата 2-3 пъти в масата леко. Оставете за 45 мин. да засъхнат и печете на 150 градуса в предварително загрята фурна 13 мин. По средата на печено можете да отворите фурната за няколко секунди.
  7. Оставете да се охладят и слепете с течен шоколад.

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар пудра захар обикновени бисквити

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче