300 г бисквити орео (26-28 броя)
75 г масло
Маскарпоне крем:
250 г маскарпоне
4 с.л. пудра захар
200 мл течна сметана 30% масленост
1 с.л фиксатор за сметана (сухо мляко)
1 п. ванилия
няколко бисквити орео
Шоколадов мус:
400 г заквасена сметана
3 с.л. пудра захар
100 мл течна сметана 30%
250 г готварски шоколад 52%
Още за украса:
6 бисквити орео
кокосови стърготини
Бисквитите се смилат в блендер и се смесват с разтопеното масло.
Получената смес се разстила на дъното на форма за торта с падащ пръстен - с диаметър 23 см. Притиска се с лъжица и се оставя да изстине.
Маскарпоне крем:
Маскарпонето се разбърква с 2 с.л. пудра захар.
Сметаната се разбива с останалата пудра захар и се смесва с фиксатора за сметана и ванилията.
С помощта на шпатула се смесват маскарпонето и сметаната, прибавят се натрошените бисквитки.
Кремът се разстила върху основата.
Шоколадов мус:
Заквасената сметана се разбърква с пудрата захар.
Течната сметана се загрява (на микровълнова или на слаб котлон без да завира) и в нея се слага натрошения на парченца шоколад. Разбърква се много добре до получаване на гладък, еднороден крем. Ако е необходимо, се загрява за още малко.
Смесват се сметаната и шоколадовата смес. Разбърква се добре.
Шоколадовия крем се изсипва върху белия крем.
Сладкиша се оставя на студено докато стегне (3-4 часа най-малко).
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО