Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна морковена торта

Идеална в компанията на кафе през уикенда

35’ Подготовка
30’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 230 мл олио
  • 100 г кисело мляко
  • 4 големи яйца
  • 1 и ½ ч.л. ванилов екстракт
  • Настъргана кора от ½ портокал
  • 265 г самонабухващо брашно
  • 335 г захар мусковадо
  • 2 и ½ ч.л. канела
  • ¼ прясно индийско орехче, ситно настъргано
  • 265 г моркови, настъргани
  • 100 г стафиди
  • 100 г орехи, накълцани на едро

За крема:

  • 100 г масло
  • 300 г пудра захар
  • 100 г крема сирене

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната предварително на 180 градуса. Намаслете и застелете с хартия за печене две 20-сантиметрови форми за торта (включително и стените им).
  2. Разбийте с миксер олиото, киселото мляко, яйцата, ваниловия екстракт и портокаловата кора.
  3. Смесете брашното, захарта, канелата и индийското орехче заедно с една щипка сол в купа. Тъй като от тази захар е възможно да се образуват бучици, размесете сухите съставки с ръце до получаването на хомогенна смес.
  4. Добавете мокрите към сухите съставки, след което сложете морковите, стафидите и половината орехи. Разбъркайте добре с шпатула и разпределете в двете форми за торта.
  5. Печете блатовете 20-25 мин., а когато са готови, оставете да изстинат без да ги вадите все още от формите.
  6. Крема направете като разбиете маслото и захарта до гладкост. Добавете половината крема сирене и разбийте отново. Сложете и останалото, но малко по малко, за да не стане кремът тежък.
  7. Поставете единия блат в голяма чиния или поставка за торта. Намажете с половината крем, след което сложете отгоре другия блат, отново намажете с остатъка от крема и накрая завършете тортата като я поръсите с орехи.
  8. Съхранявайте морковената торта в хладилника до 5 дни и я сервирайте на стайна температура, за да се разгърнат вкусовете ѝ.

Дайте оценка:

Тагове: моркови портокал стафиди яйца ванилия бяло брашно канела индийско орехче захар мусковадо орехи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче