250гр. суров нахут 2 клончета прясна мащерка 2 щипки черен пипер 1 с.л. червен пипер 2 щипки сол 50 мл. олио 1 с.л. оцет 1 суха люта чушка
Сложете нахута в средно голяма тенджера с вода (водата трябва да покрие нахута), похлупете с капак и оставете за около 2 часа да набъбне. Готовият нахут изплакнете няколко пъти със студена вода, докато водата стане бистра. Върнете го отново в тенджерата, налейте вода почти до горе, прибавете олиото и оставете на котлона да заври. След като заври поръсете с черният пипер. Сложете червеният пипер, солта, оцета и цялата лютата чушка. Разбъркайте и оставете да къкри за около 40-50 мин., докато се свари нахута. Извадете лютата чушка и сервирайте супата поръсена с прясната мащерка. Да ви е сладко!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО