Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

4 яйца,
1 и 1/2 ч.ч захар,
4 с.л. олио,
1 ч.ч. горещо прясно мляко,
3 ч.ч брашно,
1 бакпулвер,
2 ванилии,
1 ч.ч. едро смлени лешници,
3-4 праскови,
3-4 сливи,
1 шепа къпини,
захар за поръсване

Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавя се олиото, млякото и брашното с бакпулвера и ванилиите. Накрая се прибавят лешниците. Изсипете сместа във форма, върху намаслена хартия за печене. Отгоре наредете плодовете и печете на 180 градуса, около 40 минути. Извадете и поръсете готовият сладкиш със захар, смесена с няколко капки вода, колкото да я навлажни (една част боядисах с червена боя). Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото да се изсуши захарта.

Дайте оценка:

Тагове: олио слива яйца бяла захар ванилия прясно мляко бакпулвер къпини праскови брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче