4 яйца,
1 и 1/2 ч.ч захар,
4 с.л. олио,
1 ч.ч. горещо прясно мляко,
3 ч.ч брашно,
1 бакпулвер,
2 ванилии,
1 ч.ч. едро смлени лешници,
3-4 праскови,
3-4 сливи,
1 шепа къпини,
захар за поръсване
Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем. Добавя се олиото, млякото и брашното с бакпулвера и ванилиите. Накрая се прибавят лешниците. Изсипете сместа във форма, върху намаслена хартия за печене. Отгоре наредете плодовете и печете на 180 градуса, около 40 минути. Извадете и поръсете готовият сладкиш със захар, смесена с няколко капки вода, колкото да я навлажни (една част боядисах с червена боя). Върнете във фурната за 2-3 минути, колкото да се изсуши захарта.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО