Необходими продукти:
- 24 бишкоти
- 200 мл подсладено еспресо
- 500 г пресни ягоди
- 250 мл сладкарска сметана
- 250 г крема сирене
- пудра захар
Начин на приготвяне:
- Измийте добре ягодите. Почистете ги от дръжките и ги нарежете на филийки. Оставете няколко за украса.
- Разбийте сметаната, добавете към нея на части кремa сиренето и подсладете по желание.
- Нарежете на дъното на малка тавичка 12 от бишкотите, като преди това всяка топите за кратко в кафето. Отгоре разпределете половината крем.
- Наредете половината ягоди и покрийте отново с бишкоти, които топите в кафето. Този път над тях сложете ягодите и покрийте добре с крема. Украсете с отделените ягоди. Оставете в хладилник за поне 2 часа преди консумация.
- За по-красива визия на десерта използвайте йенска тавичка и поднесете директно с нея на масата. Може да подредите по вътрешните стени парченца ягоди.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО