6 белтъка 6 суп.л.захар 2 чаени лъж.оцет 1 чаена лъж.нишесте 200 гр шоколад 400 мл сладкарска сметана Карамел-1 чаша захар и 1 суп.л.вода
Блатът може да се приготви предишния ден,тъй като се суши във фурната 1час и 30 мин.Той се прави от белтъците и захарта,разбити на твърд сняг,като в последната минута се прибавя нишестето и оцетът(разбъркани заедно). Шоколадът се слага в съд на водна баня и след като омекне,се разбърква със сметаната.Може да се остави малко от бялата сметана за украса на тортата. Шприцова се върху готовия целувчен блат. Карамелът се прави,като захарта се загрява в подходящ съд до карамелизиране,след което се излива с вилица върху силиконова подложка.Фигурите се подреждат красиво върху тортата.
ИЗБРАНО