125 г масло
6 ябълки (средно големи)
50 г орехови ядки
канела
4 яйца
1 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. захар
1 пак. ванилия или ванилова захар
пудра захар (за поръсване)
Маслото се разтопява. В тава подреждаме бисквитите и ги заливаме с разтопеното масло. Ябълките се обелват и настъргват. Смесват се със захарта и канелата. В друг съд разбиваме яйцата със захарта на пяна. Прибавяме брашното, в което сме сложили бакпулвера и ванилията. Разбъркваме до хомогенна смес.
Ябълковата смес разстиламе върху бисквитите, а върху нея изсипваме равномерно кексовата смес. Печем в предварително загрята фурна на около 180 градуса. Поднасяме сладкиша поръсен с пудра захар.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО