Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лек малинов сладкиш

Може да го приготвите и с други дребни плодове

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 140 г смлени бадеми
  • 140 г масло на стайна температура
  • 140 г пудра захар
  • 140 г самонабухващо брашно
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 250 г пресни или замразени малини (може да използвате и други дребни плодове)
  • 2 с.л. филетирани бадеми и пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете дъното на 20 см кръгла форма за торта с падащо дъно.
  2. Смесете и разбийте заедно яйцата, захарта, маслото, смлените бадеми, ваниловия екстракт и брашното, докато се образува гъста смес.
  3. Разпределете половината от нея във формата за печене и я загладете. Сложете отгоре малините, след което изсипете и останалата смес.
  4. Поръсете с филетираните бадеми и печете сладкиша за около 50 мин. Трябва да придобие златист цвят.
  5. Накрая го охладете, извадете от формата и поръсете с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло яйца пудра захар ванилия малини бяло брашно бадеми

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче