Необходими продукти:
- 140 г смлени бадеми
- 140 г масло на стайна температура
- 140 г пудра захар
- 140 г самонабухващо брашно
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилов екстракт
- 250 г пресни или замразени малини (може да използвате и други дребни плодове)
- 2 с.л. филетирани бадеми и пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180 градуса. Намаслете дъното на 20 см кръгла форма за торта с падащо дъно.
- Смесете и разбийте заедно яйцата, захарта, маслото, смлените бадеми, ваниловия екстракт и брашното, докато се образува гъста смес.
- Разпределете половината от нея във формата за печене и я загладете. Сложете отгоре малините, след което изсипете и останалата смес.
- Поръсете с филетираните бадеми и печете сладкиша за около 50 мин. Трябва да придобие златист цвят.
- Накрая го охладете, извадете от формата и поръсете с пудра захар.
ИЗБРАНО