Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кюфтенца с гъбен сос по гръцки

Вкусна гозба, с която ще нахраните цялото семейство

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

За кюфтенцата:

  • 500 г телешка кайма
  • 1 глава кромид лук
  • 40 г галета
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л. пресен магданоз, наситнен
  • 1 яйце
  • 1 с.л. олио
  • Сол и черен пипер на вкус

За соса:

  • 200 г готварска сметана
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 скилидка чесън
  • 250 г гъби от консерва, изцедения
  • 1 с.л. мащерка
  • 200 мл вода
  • 40 г настърган пармезан
  • Сол и черен пипер на вкус

За сервиране:

  • Ориз, сварен, за гарнитура
  • Прясна мащерка, наситнена

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Поставете мляното месо в дълбока купа и върху него настържете лука.
  2. Добавете яйцето и галетата, както и скилидката чесън, като я пресовате.
  3. Изсипете и наситнения магданоз.
  4. Овкусете със сол и черен пипер, както и с малко зехтин.
  5. Омесете каймата и оформете на малки кюфтенца.
  6. Загрейте една малка тенджерка на силен огън и налейте 5-6 с.л. зехтин, както и една цяла скилидка чесън, за да си пусне аромата.
  7. Запържете кюфтетата в мазнината и ги отцедете върху кухненска хартия.
  8. Запържете отцедените гъби с малко сол и черен пипер.
  9. Добавете мащерката, разбъркайте и налейте готварската сметана.
  10. Върнете кюфтенцата в съда за 4 мин. обърнете ги и след още 4 мин. ги извадете, заедно със скилидката чесън.
  11. Свалете тенджерката от котлона и добавете пармезана при непрекъснато бъркане.
  12. Разпределете сварения ориз в чинии за сервиране, а отгоре поставете по няколко кюфтенца.
  13. Полейте с малко от соса и поръсете с прясна мащерка.

асдф

асдф

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер мащерка олио магданоз телешка кайма яйца готварска сметана вода ориз гъби пармезан галета кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче