Крем супите винаги ще останат на мода, тъй като са уникално лесен вариант да се заситите бързо. Това питателно наше предложение, съдържащо тиквички, картофи и зрял чедър, ще ви накара да погледнете по друг начин на зеления на цвят зеленчук с продълговата форма. Нека видим как да си приготвите тази засищаща и в същото време лека супа.
Необходими продукти за 8 порции:
- 500 г картофи, нарязани на едри кубчета, небелени
- 2 био зеленчукови бульона
- 1 кг тиквички, почистени и нарязани на едро
- Връзка пресен лук, нарязана
- 100 г зрял чедър, настърган
- Настъргано прясно индийско орехче
Начин на приготвяне:
- Сложете картофите в голяма тенджера и налейте вода колкото да ги покрие. Натрошете вътре кубчетата бульон. Сложете на котлона и оставете да заври, след това покрийте съда и гответе около 5 мин.
- Добавете тиквичките, поставете отново капака и гответе още 5 мин. Накрая идва ред и на пресния лук, който също трябва да варите 5 мин.
- Изключете котлона. Изсипете чедъра при зеленчуците, подправете с индийско орехче, сол и черен пипер.
- Пасирайте до желаната консистенция. Ако супата остане прекалено гъста, прибавете още гореща вода.
- Сервирайте с допълнително поръсен отгоре чедър.
ИЗБРАНО