Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Крем карамел с кроасани

Сладко изкушение

От Ивайла Тодорова Ивайла Тодорова
15’ Подготовка
90’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 бр. кроасани с шоколад
  • 4 яйца
  • 500 мл прясно мляко
  • 200 г захар
  • Няколко капки есенция ванилия

Начин на приготвяне:

  1. Яйцата, млякото, 100 г от захарта и ванилията се разбиват в купа.
  2. 100 г от захарта се слага в касерола и се разтопява на котлона при енергично бъркане.
  3. Карамелът се излива на дъното на тавичка. Отгоре се изсипва яйчената смес.
  4. Кроасаните се нарязват на филийки и се нареждат отгоре.
  5. Тавичката се слага в по-голяма тава и в нея се налива студена вода, поне до половината на тази с десерта.
  6. Десертът се пече на 150 градуса в предварително загрята фурна без вентилатор за 90 минути.
  7. Фурната се изключва, вратата се открехва и десертът се оставя да изстине. После се премества в хладилник. Консумира се добре охладен.

Снимка: Ивайла Тодорова

 

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия прясно мляко кроасан

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче