Необходими продукти:
- 250 г пълнозърнесто брашно
- 250 г брашно за козунак
- 180 г кафява захар
- 3 яйца
- 50 мл масло
- 130 мл мляко
- 25 г мая
- Лимонова кора
- Ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
- Загряваме леко млякото и малко от кафявата захар за тестото, прибавяме маята и разбъркваме. Разбиваме яйцата с останалата захар, ванилията и лимона и прибавяме течните съставки към брашната.
- Замесваме тесто, към което на части започваме да добавяме маслото, предварително разтопено, и месим хубаво, за да поеме мазнината. Оставяме на топло да втаса, докато удвои обема си.
- Намесваме отново и оформяме фитили, които сплитаме. Тук може да се добави плънка по желание - шоколад, сладко, стафиди.
- Нареждаме ги в предварително намаслена форма и оставяме да втасат още веднъж.
- Намазваме с жълтък и печем на 200С, докато стане готов.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО