Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

1 кг брашно
6 яйца
200 г масло
200 г захар
1 кубче мая
250 мл прясно мляко
настъргана кора на 1 лимон
1 с.л. ром
щипка сол

С миксер добре се разбиват яйцата със захарта, към тях се прибавят лимоновата кора (или есенцията) и 1 с.л. ром+маслото. В млякото се натрошава маята, добавят се щипка сол, 1 с.л. захар и 1 с.л. от брашното и се дръпва настрани. В дълбокия съд, пресятото брашно се оформя като кладенче, в което се изсипват яйчената смес. Започва се замесване на тестото. Размесва се добре, докато не се получи хомогенна смес. Тестото трябва да е меко, лесно за размесване, но да не залепва. Тестото се слага в по-голяма съдина и се оставя на топло, за да втаса.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло лимон яйца бяла захар прясно мляко прясна мая брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче