1 яйце
1 глава лук
сол
черен пепер
За плънката:
4 сварени яйца
морков
кисела краставичка
За декорация:
2 кренвирша
кашкавал
От каймата, лука, яйцето и подправките се замесва смес, разделя се на 4 равни топки. От всяка топка се прави голямо кюфте, в което се поставя по 1 сварено яйце, малко нарязан на ситно сварен морков и кисела краставичка. Завиват се крайчетата и се оформя голяма топка. Поставят се в предварително намаслена тава и на всяка топка се слага парче кренвирш за глава, и за крачета. Като на крачетата се правят разрези за пръстчета, които при печене се разтварят сами. На главичката също си прави разрез за уста и се слагат 2 зрънца черен пипер за очички. Пече се до готовност. Накрая се слагат лентички кашкавал отгоре. Поднася се върху зелена салата.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО