*прясна коприва (по-младите листа) около 200 гр.
*кромид лук - 2 глави
*брашно - 2 ч.ч.
*олио - около 600 мл.
*сухи чушки - 3-4 бр.
*яйца - 4 бр.
*девесил - 1 вр. (1 шепа)
*сирене
*сланина
*червен пипер
*сол
Почиствате внимателно копривата и я попарвате с гореща вода. Отцеждате и нарязвате на дребно. Слагате я в тенджера с около 3 л. вода да уври с нарязания лук. Посолявате след готовност. Раздробявате копривата с пасатор или джурулек. Приготвяте запръжка от олиото и брашното. В нея слагате червен пипер. Прибавяте я към копривената смес и бъркате, докато получите гладка каша. Препичате сухите чушки за много кратко и ги слагате цели. Прибавяте нарязания на ситно девесил и оставяте за около 5 мин. да покъкри. Отстранявате от котлона и сипвате разбитите яйца. Нарязвате сланината на кубчета и я запържвате. Сервирате копривата с пръжки и натрошено сирене.
*прясна коприва (по-младите листа) около 200 гр.
*кромид лук - 2 глави
*брашно - 2 ч.ч.
*олио - около 600 мл.
*сухи чушки - 3-4 бр.
*яйца - 4 бр.
*девесил - 1 вр. (1 шепа)
*сирене
*сланина
*червен пипер
*сол
Почиствате внимателно копривата и я попарвате с гореща вода. Отцеждате и нарязвате на дребно. Слагате я в тенджера с около 3 л. вода да уври с нарязания лук. Посолявате след готовност. Раздробявате копривата с пасатор или джурулек. Приготвяте запръжка от олиото и брашното. В нея слагате червен пипер. Прибавяте я към копривената смес и бъркате, докато получите гладка каша. Препичате сухите чушки за много кратко и ги слагате цели. Прибавяте нарязания на ситно девесил и оставяте за около 5 мин. да покъкри. Отстранявате от котлона и сипвате разбитите яйца. Нарязвате сланината на кубчета и я запържвате. Сервирате копривата с пръжки и натрошено сирене.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност