Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
200 гр. тъмен шоколад за готвене 150 гр. бял шоколад Течна сметана от кутия 30% 70гр. бадеми, кашу и червени боровинки Оцветители за храна – червен и зелен Ромова есенция 18 късмета, загърнати във фолио

Темперираме 150 гр. бял шоколад на водна баня. За повече колоритност можем да добавим оцветител към белия шоколад или предварително с помощта на четчица да минем с цвят по вътрешността на всяка от формичките за бонбони. На съседния котлон затопляме на водна баня 50 мл. сметана към която прибавяме 100 гр. тъмен шоколад и ромова есенция, докато шоколадът се разтопи и се получи равномерна смес - ганаш. Изсипваме част от белия шоколад, като се е темперирал, във формите за бонбони. Потупваме формичката на плота за да излезе въздуха и след това я обръщаме да изпадне излишния шоколад. Оставяме за 1-2 минути в хладилника да се стегне. Изсипваме ганаша в найлонов плик и отрязваме ъгълчето на плика. Запълваме всеки бонбон с ядки и по малко от ганаша така, че да не препълнен до горе, за да има място за горния слой шоколад. Заливаме с остатъка бял шоколад и заглаждаме дъното на бонбоните. Слагаме ги в хладилника до втвърдяване на 4 градуса. През това време си темперираме останалото количество от тъмен шоколад. Взимаме друга гумена формичка за бонбони, или изчакваме за тази от другите бонбони като се стегнат, и я запълваме с тъмния шоколад, повтаряйки процедурата, както направихме за белите бонбони. Запълваме с остатъка от ганаша и ядките и заливаме с тъмен шоколад отново. Слагаме ги за 5-10 мин. в хладилника. Запазваме си съвсем малко темпериран тъмен шоколад, колкото лъжичка за късметите-пожелание. Всеки късмет трябва да е увит във фолио и с формата на малко квадратче още от преди да започнем с бонбоните. На дъното на всеки бонбон слагаме късметче- пожелание, като го прикрепяме посредством капка шоколад. Би могло да са и в средата на бонбона, сред шоколада, но това променя вкуса, а и така лесно късметчето се отделя от шоколадовия бонбон.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче