Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Коктейл "Маргарита" от замразена диня

За притеснилите се - спокойно, слага се и текила

5’ Подготовка
5’ Време за готвене
6 Порции
2 Трудност

Mожете да направите обикновена замразена маргарита. Или можете да направите маргарита от замразена диня, което е много по-забавно. Вместо да пълните блендера с лед, постигнете тази мечтана кишава текстура (да не говорим за по-ароматна напитка) със замразени кубчета диня. Ако не можете да намерите диня без семки, дори не се притеснявайте да я засеете; семената на динята са напълно безопасни за консумация (да, дори и хрупкавите черни), а бъркането в блендера бързо ги разгражда заедно с останалите плодове. В особено горещ ден замразете цялата смес преди смесване, за да получите най-хладните и кремообразни резултати.

Разбира се, винаги можем да си направим коктейл "Маргарита" по класическия начин, но защо пък да не си го приготвим от замразена диня, което е доста по-забавно? Вместо да напълним блендера с много лед, същата текстура можем да постигнем с кубчетата диня. Какво по подходящо за горещите дни?

Снимка: iStock by Getty Images

Важно е да отбележим, че динята има свойството да варира от плод до плод по степен на сладост, така че когато правим коктейла, трябва да опитваме, за да не преклаим със захарта. Текилата, от своя страна, контрастира с вкуса на летния плод и затова не е добре да забравяме за сока от лайм, който обединява другите две съставки под леко кисел венец.

А по отношение на чашите, в които ще сервираме - добра практика е да ги поставим в хладилника малко по-рано, за да може впоследствие да държат коктейла хладен. Да запретваме ръкави!

Необходими продукти:

  • 1 диня, около 1,5 кг
  • 300 мл текила
  • Сокът от 4 бр. лайм
  • Захар на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Разрязваме динята по удобен за нас начин и издълбаваме от плода такова количество, което да ни стигне за броя коктейли, които ще поднасяме. В нашия случай - за 6 чаши. Можем да си измерим динята с помощта на една от същите чаши, в които ще сервираме питието. Цялото количество слагаме в найлонова торбичка за съхранение - от онези, които се запечатват - и оставяме в камерата или фризера за поне 3 часа. А за по-любопитните - максималното време, в което е безопасно и здравословно да държим динята замразена, е не повече от седмица.
  2. От незамразената и неиздълбана част на динята ще ни трябват и 6 резена, с които после ще украсим чашите при поднасяне.
  3. Когато плодът се е замразил добре, го преместваме в блендер. Добавяме текилата, сока от лайм, както и малко захар. Пасираме сместа и опитваме, за да видим достатъчно ли е захарта и ако е нужно - добавяме още. Прехвърляме в чашите и сервираме с резенчетата диня. Да ви е (буквално и преносно) сладко!

Снимка: iStock by Getty Images

 

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар лайм диня

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче