Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класически френски байганети

Поглезете се в почивните дни

20’ Подготовка
20’ Време за готвене
20 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 4 г суха мая
  • 250 г бяло брашно
  • 25 г захар
  • 25 г масло, разтопено
  • 1 ч.л. ситна морска сол
  • 125 г кондензирано мляко
  • 1 средно голямо яйце
  • Олио за пържене
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Смесете в купа маята, брашното, захарта и 1 ч.л. ситна морска сол.
  2. В друга купа разбъркайте кондензираното мляко и яйцето. Прибавете ги към сухите съставки заедно с разтопеното масло и 60 мл гореща, но не завряла вода. Размесете тестото върху набрашнена повърхност за 5 мин. Трябва да стане гладко.
  3. Оформете тестото на топка и го сложете в леко купа, поръсена с малко брашно. Покрийте я с влажна кърпа и приберете в хладилника за 8-24 часа.
  4. Извадете тестото върху набрашнена повърхност и го разточете на лист с размери 20х25 см, който трябва да е с дебелина около 1 см. Нарежете го на 20 5-сантиметрови квадрати.
  5. Сипете олио за пържене в дълбок тиган. Добре е да е около половин литър, за да стане хубава маслена баня. Загрейте го до 175 градуса и изпържете байганетите за 3 мин. като ги обръщате. Трябва да придобият златист загар.
  6. Извадете готовите байганети върху кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.
  7. Сервирайте ги топли и поръсени с пудра захар.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол олио яйца бяла захар пудра захар бяло брашно суха мая кондензирано мляко

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче