Необходими продукти:
За блатовете:
- 200 г захар
- 200 г масло, на стайна температура
- 4 яйца, разбити
- 200 г самонабухващо брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. прясно мляко
За крема:
- 100 г масло, на стайна температура
- 140 г пудра захар, пресята
- Капка ванилов екстракт
- 200 г сладко от ягоди
- Пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 190 градуса. Намаслете две кръгли форми за торта с падащо дъно и ги покрийте с хартия за печене.
- В голяма купа разбийте всички продукти за блатовете, докато получите гладка смес.
- Разпределете я по равно между двете тави и изпечете блатовете за 20 мин. Трябва да станат със златист загар.
- Извадете ги от формите и ги оставете да изстинат върху решетка.
- Направете крема като разбиете 100 г меко масло, докато стане кремообразно и гладко. След това постепенно разбийте в него пудрата захар заедно с ваниловия екстракт.
- Разпределете крема върху единия блат. Отгоре намажете със сладкото и поставете другия блат отгоре.
- Накрая поръсете с пудра захар.
Съвет: Може да съхранявате тортата покрита и в хладилника до два дни.
ИЗБРАНО