Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Класическа торта "Виктория"

Подходяща за празнични поводи и вдъхновяващи уикенди

40’ Подготовка
20’ Време за готвене
10 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За блатовете:

  • 200 г захар
  • 200 г масло, на стайна температура
  • 4 яйца, разбити
  • 200 г самонабухващо брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 с.л. прясно мляко

За крема:

  • 100 г масло, на стайна температура
  • 140 г пудра захар, пресята
  • Капка ванилов екстракт
  • 200 г сладко от ягоди
  • Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната на 190 градуса. Намаслете две кръгли форми за торта с падащо дъно и ги покрийте с хартия за печене.
  2. В голяма купа разбийте всички продукти за блатовете, докато получите гладка смес.
  3. Разпределете я по равно между двете тави и изпечете блатовете за 20 мин. Трябва да станат със златист загар.
  4. Извадете ги от формите и ги оставете да изстинат върху решетка.
  5. Направете крема като разбиете 100 г меко масло, докато стане кремообразно и гладко. След това постепенно разбийте в него пудрата захар заедно с ваниловия екстракт.
  6. Разпределете крема върху единия блат. Отгоре намажете със сладкото и поставете другия блат отгоре.
  7. Накрая поръсете с пудра захар.

Съвет: Може да съхранявате тортата покрита и в хладилника до два дни.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сладко яйца пудра захар ванилия прясно мляко бакпулвер брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче