Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кийзешпецле: Тиролският специалитет, в който ще се влюбите

Неповторим резултат с минимални усилия

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Необходими продукти:

  • 200 г яйчени нудли
  • 3 глави кромид лук
  • 200 г настъргано швейцарско сирене
  • Краве масло
  • Зехтин
  • Черен пипер
  • Захар
  • Сол

Купете тави за печене

Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.

Начин на приготвяне:

  1. Сварете нудлите според инструкциите на опаковката и ги отцедете от водата.
  2. Загрейте дълбок тиган на умерен огън и разтопете маслото. Нарежете лука на едро и го сложете да се пържи за 20 мин. От време на време го поръсвайте с малко сол и малко захар, за да се карамелизира по-добре.
  3. Настържете швейцарското сирене. Можете да използвате и повече от 200 г.
  4. Загрейте фурната на 180 градуса.
  5. В подходяща тава наредете 1/3 от нудлите, 1/3 от карамелизирания лук и 1/3 от сиренето. Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Повторете процедурата още два пъти и сложете ястието да се пече до разтопяване на сиренето.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер кафява захар кромид лук ементал нудълс

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче