Необходими продукти:
- 200 г яйчени нудли
- 3 глави кромид лук
- 200 г настъргано швейцарско сирене
- Краве масло
- Зехтин
- Черен пипер
- Захар
- Сол
Купете тави за печене
Когато стане дума за печене, по-важно и от най-добрата рецепта е да имате подходящите тави, тави със скара, йенски тенджери, плочи и формички за сладкиши.
Начин на приготвяне:
- Сварете нудлите според инструкциите на опаковката и ги отцедете от водата.
- Загрейте дълбок тиган на умерен огън и разтопете маслото. Нарежете лука на едро и го сложете да се пържи за 20 мин. От време на време го поръсвайте с малко сол и малко захар, за да се карамелизира по-добре.
- Настържете швейцарското сирене. Можете да използвате и повече от 200 г.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- В подходяща тава наредете 1/3 от нудлите, 1/3 от карамелизирания лук и 1/3 от сиренето. Поръсете със зехтин, сол и черен пипер. Повторете процедурата още два пъти и сложете ястието да се пече до разтопяване на сиренето.
ИЗБРАНО