Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

4 яйца,
200 мл.прясно мляко,
1 ч. ч. захар,
2 ч. ч. брашно,
1 бакпулвер,
1 ванилия за глазурата,
1/3 ч. ч. захар,
100 мл.прясно мляко,
1с.л.брашно

Карамелена смес: половината захар се карамелизира до златисто ,веднага се добавят 100 мл. пр. мляко и се бърка до разтопяване на карамела. След като изстине, се добавят 2 яйца, половината брашно и 1/2 бакпулвер. Разбива се добре с миксер.

Ванилова смес: 2 яйца с останалата захар, брашно, бакпулвер и ванилия.

Глазура: 1/3 ч. ч. захар се карамелизира, прибавяме 100 мл. пр. мляко с разтворена 1 с. л. брашно - бъркаме до сгъстяване.

В намаслена и набрашнена кексова форма изсипваме първо карамелената смес и после ваниловата. Печем на 170 градуса за 40-45 мин. След като се охлади, заливаме с глазурата. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: бяла захар брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче