Необходими продукти:
- Бял шоколад – 100 г
- ванилия-1 прахче
- бакпулвер – 2 ч.л.
- брашно – 2 ч.ч.
- олио-1/2 ч.ч.
- кисело мляко-1 ч.ч.
- яйца-1 бр.
- масло за намазване на формата
- бяла захар-1/2 ч.ч.
- кафява захар -1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
- Разбиваме яйцето с миксер.
- Смесваме двата вида захар и ги прибавяме при яйцето.Разбиваме всичко много добре.
- Прибавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и им добавяме ванилията и бакпулвера.
- На части прибавяме брашното в кашата и разбиваме до гладка смес.
- Нарязваме шоколада на малки кубченца и го прибавяме при кашата.
- Разбъркваме всичко с лъжица, като гледаме да има шоколад навсякъде. Намазваме с бучица масло форма за кекс с дупка и набрашняваме.
- Изсипваме сместа и заглажзаме с лъжицата да е равно.
- Печем в предварително загрята на 180 гр. фурна до готовност.
- След като се изпече оставяме да изстине и обръщаме в чиния.
- Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО