Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Кекс с бял шоколад и ванилия

Режем на парчета и хапваме с кафе

От Марияна Желева Марияна Желева
20’ Подготовка
40’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Необходими продукти:

  • Бял шоколад – 100 г
  • ванилия-1 прахче
  • бакпулвер – 2 ч.л.
  • брашно – 2 ч.ч.
  • олио-1/2 ч.ч.
  • кисело мляко-1 ч.ч.
  • яйца-1 бр.
  • масло за намазване на формата
  • бяла захар-1/2 ч.ч.
  • кафява захар -1/2 ч.ч.

Начин на приготвяне:

  1. Разбиваме яйцето с миксер.
  2. Смесваме двата вида захар и ги прибавяме при яйцето.Разбиваме всичко много добре.
  3. Прибавяме олиото и киселото мляко и пак разбиваме. Пресяваме брашното и им добавяме ванилията и бакпулвера.
  4. На части прибавяме брашното в кашата и разбиваме до гладка смес.
  5. Нарязваме шоколада на малки кубченца и го прибавяме при кашата.
  6. Разбъркваме всичко с лъжица, като гледаме да има шоколад навсякъде. Намазваме с бучица масло форма за кекс с дупка и набрашняваме.
  7. Изсипваме сместа и заглажзаме с лъжицата да е равно.
  8. Печем в предварително загрята на 180 гр. фурна до готовност.
  9. След като се изпече оставяме да изстине и обръщаме в чиния.
  10. Режем на парчета и хапваме с кафе. Да ви е сладко!

Дайте оценка:

Тагове: олио яйца бяла захар ванилия бяло брашно кафява захар бакпулвер кисело мляко бял шоколад

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче