Приготвяне на соса: В дълбок съд, на умерен огън, се разтопява маслото. Съдът се отдръпва и се прибавя бавно брашното, като постоянно се бърка, за да се получи хомогенна смес. След това хомогенизираната смес се слага отново на котлона, за да се позлати. След като брашното се запържи започваме бавно да прибавяме млякото при постоянно разбъркване. Когато сместа стане кремообразна оставяме да се посгъсти и отдръпваме от котлона. Сосът се подправя с пипер и настъргано (смляно) индийско орехче. Приготвяне на картофите: Картофите се сваряват. Не бива да са прекалено разварени. Обелваме ги и издълбаваме вътрешността, за да се получат малки ладийки. Запържваме в малко масло лука, гъбите и чушките. Добавяме издълбаната и намачкана част от картофите. Разбъркваме хубаво и подправяме. Когато сместа за пълнене на картофите е готова с малка лъжичка я разполагаме в издълбаното пространство на картофените ладии. Намазваме с малко олио тава и разполагаме картофите. Ако остане от сместа за пълнеж я разполагаме около картофите. Накрая заливаме със соса и печем за около 20-25 мин. След като извадим картофите от фурната може да ги поръсим с настърган или нарязан кашкавал и да ги украсим с маслини.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО