Необходими продукти:
- 3 с.л. зехтин
- 2 малки червени чушки, почистени от семките, разполовени и нарязани на ситно
- 2 средни картофа, ситно нарязани
- 8 яйца
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка на средно слаб огън и запържете чушките и картофите за 10 минути, докато омекнат. Ако тиганът е с капак, сложете го, за да ускорите процеса.
- Междувременно разбийте яйцата в голяма купа с малко подправки - сол и черен пипер.
- Когато картофите и чушките омекнат, сипете ги при яйцата и разбъркайте, за да се смесят - топлината от зеленчуците ще започне да готви яйцата.
- Загрейте грила на фурната до висока степен.
- Загрейте останалото олио в тигана на среден огън, добавете сместа от яйца и зеленчуци и гответе, като разбърквате от време на време с шпатула и избутвате краищата към средата, докато омлетът почти стегне. Ще ви отнеме около 5-6 минути.
- Сложете тигана във фурната за няколко минути, за да стегне горната част, след което извадете омлета в чиния. Обърнете го обратно го върнете в тигана и довършете омлета от долната страна за още няколко минути, като внимавате да не изгори.
- Омлетът се обръща върху дъска и се оставя да изстине.
- Сервирайте за обяд с прясна багета.
ИЗБРАНО