Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофен омлет с червени чушки

Направете си бърз и засищащ обяд

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. зехтин
  • 2 малки червени чушки, почистени от семките, разполовени и нарязани на ситно
  • 2 средни картофа, ситно нарязани
  • 8 яйца

Начин на приготвяне:

  1. 1. Загрейте 2 супени лъжици олио в тиган с незалепващо покритие и огнеупорна дръжка на средно слаб огън и запържете чушките и картофите за 10 минути, докато омекнат. Ако тиганът е с капак, сложете го, за да ускорите процеса.
  2. Междувременно разбийте яйцата в голяма купа с малко подправки - сол и черен пипер.
  3. Когато картофите и чушките омекнат, сипете ги при яйцата и разбъркайте, за да се смесят - топлината от зеленчуците ще започне да готви яйцата.
  4. Загрейте грила на фурната до висока степен.
  5. Загрейте останалото олио в тигана на среден огън, добавете сместа от яйца и зеленчуци и гответе, като разбърквате от време на време с шпатула и избутвате краищата към средата, докато омлетът почти стегне. Ще ви отнеме около 5-6 минути.
  6. Сложете тигана във фурната за няколко минути, за да стегне горната част, след което извадете омлета в чиния. Обърнете го обратно го върнете в тигана и довършете омлета от долната страна за още няколко минути, като внимавате да не изгори.
  7. Омлетът се обръща върху дъска и се оставя да изстине.
  8. Сервирайте за обяд с прясна багета.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин картофи яйца червени чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче