Спокойно, и тук има яйца. Даже немалко на брой. Но вкусовият фокус на това ястие се мести върху картофите. Ето и как се приготвя това бързо засищащо ястие.
Необходими продукти:
- 80 мл олио
- 1 голяма глава лук
- 2 големи картофа
- 7 яйца
- сол
- 1 с.л. мащерка, ситно нарязана
- 20 г рукола
- мащерка, сушена
- прясна мащерка
- зехтин екстра върджин
Начин на приготвяне:
- Загрейте една дълбока тенджера на среден огън.
- Добавете олиото и го оставете да се загрее добре.
- Нарежете лука и картофите на тънки филийки.
- Добавете лука в тигана и го запържете за 1-2 минути докато започне да става прозрачен.
- После, запържете картофите за 10-15 минути докато станат златисти.
- Чукнете яйцата в голяма купа и ги разбийте внимателно с дървена лъжица.
- Извадете картофите и лука от тенджерата и ги прехвърлете в купата с яйцата.
- Добавете малко сол и мащерка и разбъркайте.
- Оставете сместа да почине за около 30 минути.
- Загрейте един широк тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън.
- Добавете зехтина, разпределете го по цялата повърхност и изсипете омлетната смес.
- Покрийте тигана с капак и гответе за 4-5 минути от едната страна, докато дъното му се изпече и стане приятно златисто.
- Обърнете омлета в чиния, върнете го в тигана и го дръжте на огъня няколко минути докато стане златист и от другата страна.
- Сервирайте с рукола, поръсете с накъсана прясна мащерка и полейте със зехтин.