Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Картофен омлет

Наричат го още "Испанска тортила" и е много вкусен

5’ Подготовка
15’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Спокойно, и тук има яйца. Даже немалко на брой. Но вкусовият фокус на това ястие се мести върху картофите. Ето и как се приготвя това бързо засищащо ястие.

Необходими продукти:

  • 80 мл олио
  • 1 голяма глава лук
  • 2 големи картофа
  • 7 яйца
  • сол
  • 1 с.л. мащерка, ситно нарязана
  • 20 г рукола
  • мащерка, сушена
  • прясна мащерка
  • зехтин екстра върджин

Начин на приготвяне: 

  1. Загрейте една дълбока тенджера на среден огън.
  2. Добавете олиото и го оставете да се загрее добре.
  3. Нарежете лука и картофите на тънки филийки.
  4. Добавете лука в тигана и го запържете за 1-2 минути докато започне да става прозрачен.
  5. После, запържете картофите за 10-15 минути докато станат златисти.
  6. Чукнете яйцата в голяма купа и ги разбийте внимателно с дървена лъжица.
  7. Извадете картофите и лука от тенджерата и ги прехвърлете в купата с яйцата.
  8. Добавете малко сол и мащерка и разбъркайте.
  9. Оставете сместа да почине за около 30 минути.
  10. Загрейте един широк тиган с незалепващо покритие на средно слаб огън.
  11. Добавете зехтина, разпределете го по цялата повърхност и изсипете омлетната смес.
  12. Покрийте тигана с капак и гответе за 4-5 минути от едната страна, докато дъното му се изпече и стане приятно златисто.
  13. Обърнете омлета в чиния, върнете го в тигана и го дръжте на огъня няколко минути докато стане златист и от другата страна.
  14. Сервирайте с рукола, поръсете с накъсана прясна мащерка и полейте със зехтин.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин мащерка рукола олио лук прясна мащерка картофи яйца

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче