Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Къри с пиле и ориз басмати

Една по-различна вечеря

8’ Подготовка
20’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За кърито:

  • 2 с.л. олио
  • 4 скилидки чесън, настъргани на ситно
  • 1 зелена люта чушки, наситнена
  • 350 г пасирани домати
  • 1 ч.л. гарам масала
  • 1 ч.л. кориандър
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. чили на прах
  • ½ ч.л. мед
  • 2 с.л. готварска сметана
  • Сварен ориз басмати за гарнитура

За маринатата на пилето:

  • 150 г кисело мляко
  • ½ ч.л. гарама масала
  • ½ ч.л. куркума
  • ½ ч.л. чили на прах
  • ½ ч.л. кориандър
  • ½ ч.л. сол
  • 6 обезкостени пилешки бутчета без кожата, нарязани на 2.5 см парчета

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голям тиган на средна температура, след това прибавете чесъна и лютата чушка.
  2. След като започнат да се пържат, налейте доматите. Покрийте тигана с капак и оставете да къкри за около 8 мин.
  3. През това време пригответе маринатата за пилето. Сложете в купа киселото мляко, всички подправки за маринатата и разбъркайте добре. Прибавете пилешкото и разбъркайте хубаво. Оставете настрани или приберете месото в хладилника, за да се маринова за 24 часа, ако имате време.
  4. Когато доматите се редуцират, овкусете ги с подправките и сипете 100 мл гореща вода.
  5. Оберете излишната марината от пилето и го пуснете в доматения сос. Отново покрийте съда с капак. Гответе на среден огън за 10-12 мин., докато месото се свари.
  6. Прибавете меда и разбъркайте.
  7. Сервирайте кърито, като го полеете с малко сметана,а към него сложете гарнитура от сварен ориз басмати.

Дайте оценка:

Тагове: чесън кориандър олио домати пилешко чили Индийско люти чушки кисело мляко готварска сметана мед ориз куркума

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче