Необходими продукти:
За кърито:
- 2 с.л. олио
- 4 скилидки чесън, настъргани на ситно
- 1 зелена люта чушки, наситнена
- 350 г пасирани домати
- 1 ч.л. гарам масала
- 1 ч.л. кориандър
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. чили на прах
- ½ ч.л. мед
- 2 с.л. готварска сметана
- Сварен ориз басмати за гарнитура
За маринатата на пилето:
- 150 г кисело мляко
- ½ ч.л. гарама масала
- ½ ч.л. куркума
- ½ ч.л. чили на прах
- ½ ч.л. кориандър
- ½ ч.л. сол
- 6 обезкостени пилешки бутчета без кожата, нарязани на 2.5 см парчета
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган на средна температура, след това прибавете чесъна и лютата чушка.
- След като започнат да се пържат, налейте доматите. Покрийте тигана с капак и оставете да къкри за около 8 мин.
- През това време пригответе маринатата за пилето. Сложете в купа киселото мляко, всички подправки за маринатата и разбъркайте добре. Прибавете пилешкото и разбъркайте хубаво. Оставете настрани или приберете месото в хладилника, за да се маринова за 24 часа, ако имате време.
- Когато доматите се редуцират, овкусете ги с подправките и сипете 100 мл гореща вода.
- Оберете излишната марината от пилето и го пуснете в доматения сос. Отново покрийте съда с капак. Гответе на среден огън за 10-12 мин., докато месото се свари.
- Прибавете меда и разбъркайте.
- Сервирайте кърито, като го полеете с малко сметана,а към него сложете гарнитура от сварен ориз басмати.
ИЗБРАНО