Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Италианска супа от царевица

Една малко популярна у нас рецепта, но много вкусна

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
45’ Време за готвене
8 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 3 с.л. краве масло
  • 80 г панчета или бекон, на ситно
  • 1 глава червен лук, на дребно
  • 1 стъбло от целина, на ситно
  • 180 г сладка царевица от консерва, отцедена
  • 500 мл прясно мляко, студено
  • 600 мл зеленчуков бульон
  • 3 картофа, сварени, намачкани
  • 80 г настърган кашкавал
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Крутони, за сервиране
  • Зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Обелете картофите, нарежете ги на едри парчета, сложете ги в тенжера, залейте ги със студена вода, която да ги покрива с 2-3 пръста и ги сложете на силен котлон. Когато заврат, намалете силата на уреда и ги сварете до омекване. Отцедете ги от водата и ги намачкайте на пюре.
  2. В друга тенджера разтопете кравето масло на умерен огън, налейте 1 с.л. зехтин и задушете бекона. Отстранете го от съда и го оставете настрана.
  3. Запържете лука и целината, докато омекнат.
  4. Добавете отцедената сладка царевица и рабъркайте.
  5. Налейте бульона, увеличете силата на котлона и оставете течността да заври.
  6. Намалете огъня до умерено ниска температура и излейте студеното прясно мляко на тънка струйка, като непрекъснато бъркате.
  7. Оставете супата да закъкри, а през това време в купа смесете кашкавала с картофеното пюре, малко зехтин, сол и черен пипер. Добавете сместа в тенджерата, разбъркайте и опитайте за сол.
  8. Сервирайте в купички, като гарнирате всяка порция с бекона и малко крутони.

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло черен пипер червен лук целина бекон картофи прясно мляко кашкавал царевица зеленчуков бульон