Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хрупкави пилешки крилца

Апетитни и още по-вкусни в компанията на пържени картофки


Необходими продукти:

  • 20 пилешки крилца, разделени на двете им части
  • 3 лимона
  • 3 скилидки чесън
  • 2 яйца, разбити
  • Щипка лют червен пипер на люспи
  • Олио за пържене
  • Галета
  • Сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Овкусете крилата със сол и черен пипер.
  2. Пригответе маринатата като в купа смесите сока от трите лимона, пресования чесън и лютия пипер.
  3. Сложете крилата в маринатата и ги дръжте в нея най-добре за едно денонощие.
  4. Извадете ги от течността и ги подсушете.
  5. Сложете галетата в дълбока купа.
  6. Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера.
  7. Потопете едно по едно крилата в яйцето, след което в галетата. Изпържете ги за около 5-6 мин.
  8. Ако не желаете да ги пържите, изпечете ги във фурната на програма "вентилатор".
  9. Сервирайте ги с любими сосове и дипове, както и в компанията на пържени картофки.

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол олио пилешко лимон яйца галета

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче