Необходими продукти:
- 20 пилешки крилца, разделени на двете им части
- 3 лимона
- 3 скилидки чесън
- 2 яйца, разбити
- Щипка лют червен пипер на люспи
- Олио за пържене
- Галета
- Сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Овкусете крилата със сол и черен пипер.
- Пригответе маринатата като в купа смесите сока от трите лимона, пресования чесън и лютия пипер.
- Сложете крилата в маринатата и ги дръжте в нея най-добре за едно денонощие.
- Извадете ги от течността и ги подсушете.
- Сложете галетата в дълбока купа.
- Загрейте олиото в дълбок тиган или тенджера.
- Потопете едно по едно крилата в яйцето, след което в галетата. Изпържете ги за около 5-6 мин.
- Ако не желаете да ги пържите, изпечете ги във фурната на програма "вентилатор".
- Сервирайте ги с любими сосове и дипове, както и в компанията на пържени картофки.
ИЗБРАНО