2 бр. пилешки гърди
1 пак. (500 г) обикновен корнфлейкс
1 скилидка чесън
2 с.л. горчица
2 с.л. кетчуп
2 ч.ч. майонеза (или 1 ч.ч. майонеза и 1 ч.ч. кисело мляко)
олио за намазване на тавата
черен пипер и сол – на вкус
За соса:
1 кофичка (290 мл) заквасена сметана
1 кофичка (400 мл) кисело мляко
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
Филето се нарязва на тънки ленти. В голяма купа се объркват майонезата, счуканият чесън, горчицата, кетчупът, черният пипер и солта. В тази смес филенцата "почиват" поне час.
Всяко филенце се овалва в корнфлейкса и се слага в върху хартия за печене. Пекат се в сгорещена тава, до добиване на светло кафяв загар.
В купата на пасатора се слагат заквасената сметана, киселото мляко, скилидките чесън, черният пипер и сол на вкус. Всичко се пасира до получаване на хомогенна смес.
2 бр. пилешки гърди
1 пак. (500 г) обикновен корнфлейкс
1 скилидка чесън
2 с.л. горчица
2 с.л. кетчуп
2 ч.ч. майонеза (или 1 ч.ч. майонеза и 1 ч.ч. кисело мляко)
олио за намазване на тавата
черен пипер и сол – на вкус
За соса:
1 кофичка (290 мл) заквасена сметана
1 кофичка (400 мл) кисело мляко
2-3 скилидки чесън
сол на вкус
Филето се нарязва на тънки ленти. В голяма купа се объркват майонезата, счуканият чесън, горчицата, кетчупът, черният пипер и солта. В тази смес филенцата "почиват" поне час.
Всяко филенце се овалва в корнфлейкса и се слага в върху хартия за печене. Пекат се в сгорещена тава, до добиване на светло кафяв загар.
В купата на пасатора се слагат заквасената сметана, киселото мляко, скилидките чесън, черният пипер и сол на вкус. Всичко се пасира до получаване на хомогенна смес.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност