Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хляб с три вида брашно, сушени домати, зехтин и босилек

От Irina Andreeva Jolie Irina Andreeva Jolie

*бяло брашно - 3 ч.ч.
*черно пшенично брашно - 1 ч.ч.
*царевично брашно - 1 ч.ч.
*суха мая - 14 гр. + 50 мл. топла вода
*кисело мляко - 1 ч.ч.
*сушени домати - 80 гр.
*сушен босилек - 1 ч.л.
*зехтин Extra Virgin - 1/2 ч.ч.
*захар - 1 с.л.
*сол - 1 с.л.


Нарязвате сушените домати на ситно и ги смесвате заедно със зехтина и босилека в купичка. Разтваряте маята в топлата вода заедно със захарта и оставяте на топло да шупне. Пресявате трите вида брашна и ги смесвате равномерно. Правите кладенче и сипвате с него киселото мляко, маята, солта и отцедения през цедка зехтин от доматите. Замесвате меко тесто с помощта на още малко топла вода, слагате го в дълбок съд, покрит с домакинско фолио и оставяте да удвои обема си на топло.

Смесвате втасалото тесто със сушените домати, като размесвате добре, за да се разпределят равномерно. Оставяте да почине около 15 мин. През това време включете фурната на 200 градуса и сложете тавата,в която ще се пече хляба заедно с капак, за да се затоплят добре.

Преместете тестото в горещата тава, захлупете и печете така първите 10 мин. Отстранете капака и сложете малък съд с вода във фурната и продължете печенето до готовност.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин домати бяло брашно цедено кисело мляко царевично брашно сушени домати

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче