Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Хапки от патладжан с чушки, сирене и зелени маслини

Изключително лесна рецепта на гурме ниво

5’ Подготовка
20’ Време за готвене
12 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • Зехтин
  • Средно голям или голям патладжан, нарязан на 6 броя шайби, които в последствие се разрязват на полукръгове
  • 1 бр. чушка
  • 60 гр. сирене
  • Листа от маруля
  • 10 големи зелени маслини без костилка
  • Реклама след 7-ми параграф
  • Листа пресен риган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте голям тиган на умерен огън и покрийте дъното с тънък слой зехтин. Поставете вътре разрязаните на полукръгове парчета патладжан и поръсете със сол и черен пипер. Сотирайте зеленчуците като внимавате те да не загорят - около 3 мин. на страна са повече от достатъчни. Прехвърлете патладжаните върху парче алуминиево фолио и махнете тигана от огъня.
  2. Върху всяко парче патладжан поставете нарязани колелца от чушката, след което поръсете с натрошено сирене и оставете хапките да отпочинат за около 5 мин. на стайна температура.
  3. Отново загрейте тигана и, ако е необходимо, долейте още малко зехтин. Поставете хапките в тигана и покрийте съда с капак. Целта е сиренето леко да омекне и почти да започне да се топи. В подходящ съд накъсайте листа от вътрешната част на връзката с маруля (защото там те са по-свежи и хрупкави) така че да има по едно листо за всяка от хапките. Самите хапки подредете върху всяко едно от листата, поръсете с още няколко капки зехтин, пресен риган, зелени маслини и сервирайте върху подходяща дървена дъска.

KELA Бамбукова дъска за сервиране

Дължина: 45 см • За сирена, хапки, сандвичи, пица и друго

Дайте оценка:

Тагове: маруля риган чушки сирене маслини

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче