Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Гювечета с риба

От района на Царево

20’ Подготовка
40’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 кг риба (скумрия, сафрид или друга)
  • 50 мл олио
  • 25 г масло
  • 150 г лук, нарязан
  • 300 г пресни гъби
  • ½ връзка магданоз
  • Щипка чубрица
  • 10-12 зърна черен пипер
  • 4-5 бр. люти чушки
  • 100 мл червено вино
  • 1 с.л. доматено пюре
  • Сол на вкус

Начин на приготвяне:

  1. Почистената и измита риба се нарязва на парчета, посолява се и се поръсва със счукания черен пипер. Оставя се да престои в хладилник 1-2 часа.
  2. Рибата се изпържва в силно сгорещена мазнина, след което се изважда и се оставя настрани.
  3. В същата мазнина се задушават ситно нарязаният лук и нарязаните на филийки гъби и люти чушки.
  4. Прибавят се доматеното пюре, ситно нарязаният магданоз, чубрицата и виното. Връща се и изпържената риба.
  5. Всичко се разпределя в гювечета с капачета, които се слагат в тава, пълна до половината с вода. Поставя се в студена фурна и ястието се пече 20-25 мин.

Дайте оценка:

Тагове: риба краве масло черен пипер чубрица червено вино олио лук магданоз люти чушки доматено пюре гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче